به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست مشترک معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه با پژوهشگاه نیرو و شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه، ۱۳ آبان ماه ۱۳۹۸ در سالن جلسات این معاونت برگزار شد.

 

 

این نشست با حضور دکتر محمدرضا صفری مدیر طرح مدیریت دانش صنعت توزیع برق کشور و مدیر طرح هماهنگی شرکت‌های توزیع برق کشور، مهندس امیدعلی مرآتی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه و معاونین و سایر مسئولان این شرکت، دکتر فرزاد ویسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، مدیران معاونت پژوهشی و مسئول راه‌اندازی دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه رازی برگزار شد.

در ابتدا، دکتر امیر رجب‌زاده مسئول راه‌اندازی دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه رازی ضمن خیر مقدم به میهمانان، بحث و تبادل نظر در خصوص افزایش سطح همکاری‌های چند جانبه دانشگاه با صنعت برق استان و پژوهشگاه نیرو و بررسی پروژه‌های مورد نیاز شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه را از محورهای مهم در این نشست عنوان کرد.

 

 

در ادامه، دکتر فرزاد ویسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ضمن خوشامدگویی به میهمانان، اشاره‌ای به تغییر رویکرد آموزش عالی و توجه جدی به پژوهش‌های تقاضامحور داشت و بیان کرد: ورود به عرصه پژوهش‌های بنیادی و مباحث دانش‌بنیان از ماموریت‌ها و کارکردهای جدی دانشگاه است.

ایشان با اشاره به نیم قرن فعالیت موثر دانشگاه رازی در عرصه‌های علمی، آموزشی و پژوهشی افزود: بیش از ۱۲ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که یک سوم از این تعداد را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل می‌دهند، در این دانشگاه سالانه قریب به ۸۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۰۰ نفر در مقطع دکترا فارغ‌التحصیل می‌شوند.

 

 

دکتر ویسی در ادامه جایگاه مطلوب دانشگاه رازی در نظام‌های مختلف رتبه‌بندی به ویژه در عرصه کیفیت پژوهشی را یادآور شد و گفت: براساس تازه‌ترین رتبه‌بندی پایگاه یو اس نیوز، دانشگاه رازی رتبه یازدهم را در میان دانشگاه‌های جامع کشور کسب کرده و از نظر موضوعی بهترین وضعیت را در حوزه مهندسی با کسب رتبه ۶۴۰ بین‌المللی داریم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه افزود: چندسالی است که هدفمندی پایان‌نامه‌ها، پژوهش‌های تقاضامحور، تجاری‌سازی فعالیت‌ها، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان جای خود را در رویکرد و ادبیات دانشگاه باز کرده‌اند و از ابتدای مهر امسال نیز پرداختی پایان‌نامه‌های مبتنی بر تقاضاهای کاربردی تا ۵۰% افزایش می‌یابد.

دکتر ویسی بیان کرد: در ترفیعات سالانه نیز جایگاه ویژه‌ای برای فعالیت‌های کاربردی داریم و از ابتدای سالجاری شرط تبدیل وضعیت اعضای هیأت علمی، شش ماه تا یکسال فعالیت و حضور در صنعت به‌عنوان فرصت مطالعاتی می‌باشد.

این مسئول با اشاره همکاری‌های مشترک دانشگاه رازی با پژوهشگاه نیرو و مجموعه وزارت نیرو، بر تداوم این همکاری‌ها تاکید کرد و افزود: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه از ظرفیت بسیار خوبی برای گسترش فعالیت‌ها برخوردار است و آمادگی راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع و ارائه خدمات منطقه‌ای در این بخش را داریم. در این راستا می‌توانیم تجهیزات و نیروی انسانی متخصص را به اشتراک بگذاریم و به لحاظ فضا نیز امکان استقرار نیروهای ستادی در این آزمایشگاه وجود دارد و آماده سرمایه‌گذاری مشترک در این خصوص هستیم.

در ادامه دکتر محمدرضا صفری مدیر طرح هماهنگی شرکت‌های توزیع برق کشور به ارائه توضیحاتی در خصوص افزایش سطح همکاری سه‌جانبه پرداخت و اظهار داشت: هر یک از ما باید نقش خود را در این تعاملات بشناسیم، در این راستا دانشگاه رازی یک جایگاه دانشی دارد، در صنعت برق نیز سه گروه ایفای نقش دارند؛ «سیاست‌گذاران» که مشخصا در کشور ما وزارت نیرو عهده‌دار این مهم است، گروه دوم «مدیریت صنعت برق» با مسئولیت شرکت توانیر و گروه سوم نیز بخش «اجرایی» با مسئولیت شرکت‌های توزیع می‌باشد.

 

 

دکتر صفری در ادامه به نقش نهادهای تحقیقاتی، آموزشی، مشاوره‌ای و مطالعاتی اشاره کرد و گفت: سیاست‌گذاران عرصه دانش صنعت توزیع برق نهادهایی مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم و بخشی از وزارت نیرو هستند، مدیریت این موضوع به پژوهشگاه نیرو سپرده شده که متولی مباحث دانش‌محور و تحقیقات صنعت برق است، دانشگاه‌ها، شرکت‌های مشاور و نهادهای دانش‌بنیان نیز متولی اجرای تحقیقات هستند.

ایشان توجه به نیازهای زمانی شامل حال، آینده نزدیک و آینده دور و نیازهای مکانی شامل مسائل محلی، منطقه‌ای و ملی را امری مهم برای انجام پژوهش ‌و تحقیقات در عرصه صنعت برق دانست و گفت: تعاملات فی مابین دانشگاه، شرکت توزیع و پژوهشگاه نیرو ممکن است از نوع تعاملات دانشی، مالی، تجاری و بازرگانی و تعاملات اطلاعاتی و دیتایی باشد.

در ادامه مهندس مرآتی مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه ضمن ابراز خرسندی از تشکیل این جلسه، بر تعاملات هرچه بیشتر با دانشگاه رازی تاکید کرد و اظهار داشت: این دانشگاه پتانسیل‌های بسیار خوبی دارد و باید نهایت استفاده را از ظرفیت‌های آن داشته باشیم.

 

 

ایشان بر حضور دانشگاه رازی در شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه تاکید کرد و با استقبال از پیشنهاد راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع در این دانشگاه اظهار داشت: باید از این فرصت استفاده کرد و برای راه‌اندازی این آزمایشگاه تلاش کنیم و از ظرفیت دکتر صفری در پژوهشگاه نیرو نیز برای استان بهره‌مند شویم.

مهندس مرآتی رسالت شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه را خدمات‌رسانی و تامین برق پایدار دانست و گفت: خوشبختانه امسال بودجه تحقیقاتی ما نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

این مسئول بر انجام پروژه‌های اولویت‌دار پژوهشی در شرکت توزیع نیروی برق استان تاکید کرد و افزود: ما خود را از دانشگاه جدا نمی‌دانیم و برای هر نوع همکاری با دانشگاه رازی آماده هستیم.

در این نشست، انجام فعالیت‌های تحقیقاتی دارای توجیه فنی و اقتصادی یا ضرورت استراتژیک بالا برای رفع چالش بهره‌برداران داخل سازمان به عنوان ماموریت واحد تحقیقات در شرکت توزیع برق و هدف اصلی توانیر و شرکت‌های زیرمجموعه، کاربردی‌سازی نتایج تحقیقات و حل مشکلات و دغدغه‌های سازمان عنوان شد.

بررسی فنی و اقتصادی احداث زیرساخت‌های لازم در استان برای تبادل برق با کشور عراق، طراحی و ساخت رله تشخیص پارگی نول، طراحی و ساخت سامانه پایش ریزگردها و آلودگی هوا به منظور برنامه‌ریزی راهکارهای پیشگیرانه و تعمیرات شبکه و تدوین نقشه راه داده‌کاوی و مدیریت کاهش تلفات با بکارگیری تکنیک داده‌کاوی از جمله عناوین پروژه‌های اولویت‌دار پژوهشی در این نشست مطرح شد.